Tietoa metron ja asemien käyttäjille
Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.
HSL:n reittiopas
HSL:n reittioppaassa on tietoja mm. reiteistä, pysäkeistä, matka-ajoista ja hinnoista.
Sijainti
Aalto-yliopiston metroasema sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä. Aseman osoite on Otaniementie 12.
Asemalaiturin molemmista päistä on yhteys Otanniemeen. Asemalla on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti (sisäänkäynti A) on Otaniementien länsipuolella ja suoraan yhteydessä Aalto-yliopiston kampukseen. Läntinen sisäänkäynti (sisäänkäynti B) on osoitteessa Tietotie 4. Sisäänkäyntien sijainnit Otaniemessä näet mm. HSL:n opastakartasta.
Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.
Aseman tarina
Länsimetro on rakennuttanut Aalto-yliopiston metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti YIT Rakennus Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.
Punatiilinen Aalto-yliopiston kampusympäristö heijastuu metroasemalle. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimistot ALA Oy + Esa Piironen Oy.
Otaniemen alueen kehittyminen
Aalto-yliopiston lisäksi kampuksella Otaniemessä sijaitsevat mm. startup-keskus A Grid, VTT, Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniemen lukio, Design Factory ja Open Innovation House. Metroyhteys tekee liikkumisen sujuvaksi niin korkea- kuin lukioasteen opiskelijoille, oppilaitosten henkilökunnalle kuin kansainvälisille vieraille. Otaniemi on myös pääkaupunkiseudun raideliikenteen solmukohta, kun Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välinen pikaraitiolinja aloitti liikennöinnin lokakuussa 2023. Pikaraitiolinja kulkee Otaniemen kautta.
Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä toimii A Bloc-kauppakeskus.
Otaniemi-Keilaniemi-alueen asukasluvun arvioidaan kasvavan nykyisestä 3 800:sta arviolta 15 000:een vuoteen 2050 mennessä.