Tietoa metron ja asemien käyttäjille
Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.
HSL:n reittiopas
HSL:n reittioppaassa on tietoja mm. reiteistä, pysäkeistä, matka-ajoista ja hinnoista.
Sijainti
Soukan metroasema sijaitsee Espoon Soukassa, Soukan ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Asemalla on kaksi sisäänkäyntirakennusta: Soukantorin ja Yläkartanontien sisäänkäynnit. Sisäänkäyntien sijainnit Soukassa näet mm. HSL:n opaskartasta.
Soukantorin sisäänkäynti on kaksikerroksinen rakennus. Sisäänkäynnin Soukan liikekeskuksen tasolta (sisäänkäynti A) on suora hissiyhteys laituritasolle. Käytössä on neljä hissiä. Soukantien tasolta (sisäänkäynti B) noustaan ensin portaita tai hissillä Soukantorin tasolle. Sisäänkäynnin osoite on Soukanraitti 5.
Yläkartanontien sisäänkäynniltä (sisäänkäynti C) on hissi- ja liukuporrasyhteys asemalaiturille. Sisäänkäynnin osoite on Yläkartanontie 29.
Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.
Aseman tarina
Länsimetro on rakennuttanut Soukan metroaseman, johon kuuluu Soukantorin sisäänkäynti ja Yläkartanontien sisäänkäynti sekä tekniikkarakennuksia. Asema otettiin käyttöön 3.12.2022. Rakennusurakan toteutti YIT Suomi Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä.
Soukan metroasema on saanut vaikutteita ympäröivästä 60-luvun modernistisesta rakennuskannasta. Aseman arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa ALA-Architects. Asemalla on Taneli Rautiaisen ”Sfäärit”-tilataideteos.
Soukan alueen kehittyminen
Metron myötä Soukan aluetta kehitetään ja sinne suunnitellaan mm. täydennysrakennusta. Espoon kaupunki kehittää esimerkiksi Soukantorin ympäristöä
Soukan asukasluku on noin 8 000. Metron uskotaan kiihdyttävän täydennysrakentamista ja korvaavaa uudisrakentamista. Täydennys- ja uudisrakentamisen myötä Soukan asukasluvun odotetaan kasvavan noin 2 000:lla.