Rökevakuering testas i Mattby, Finno och Kaitans natten mellan 15 och 16 februari 2022

Rökgasfläktarna på Mattby, Finno och Kaitans metrostationer kommer att testas under natten 15–16.2.2022 kl. 23.45–5.00. Fläktarna som kommer att testas finns på följande stationer och adresser:

  • Kaitans metrostation, Ivisnäsgatan 5
  • Finno metrostation, Finnviksvägen 64
  • Finno metrostation, Finnviksvägen 62
  • Mattby metrostation, kvarteret vid den västra ingången, Finnviksvägen 9

Under testerna kan ett surrande ljud tidvis höras i stationernas närmaste omgivning. Fläktarna kommer även att testas på full effekt. Testerna genomförs nattetid då metrotrafiken står stilla.

Rökgasfläktarna används i händelse av brand för att blåsa ut röken från de underjordiska utrymmena längs kanaler med röksektioner. Rökgasfläktar finns i metrolinjens vertikala schakt samt i metrostationernas östra och västra ändar. Provdrift av fläktarna ingår i den övergripande testningen på västmetrons avsnitt mellan Mattby och Stensvik. Systemens funktion testas alltid även på intilliggande station, det vill säga för Finno innebär det att även systemen i Mattby där metron redan är i trafik behöver testas. Totalt har 15 rökgasfläktar installerats på avsnittet Mattby–Stensvik, medan avsnittet Gräsviken–Mattby har 32.

Vi beklagar eventuella olägenheter som orsakas av testerna.

Mer information

Västmetroprojektets hustekniska ingenjör Saija Tomppo, tfn 040 736 4286
Västmetrons responsnummer (må–fr kl. 9–13) 050 377 3700