Matinkylässä, Finnoossa ja Kaitaalla testataan savunpoistopuhaltimia 15.–16.2.2022 välisenä yönä

Matinkylän, Finnoon ja Kaitaan metroasemien savunpoistopuhaltimia testataan 15.–16.2.2022 välisenä yönä klo 23.45–5.00. Testattavat savunpoistopuhaltimet sijaitsevat asemien yhteydessä seuraavissa osoitteissa

  • Kaitaan metroasemalla Iivisniemenkatu 5,
  • Finnoon metroasemalla Suomenlahdentie 64,
  • Finnoon metroasemalla Suomenlahdentie 62 ja
  • Matinkylän metroasemalla läntisen sisäänkäynnin yhteydessä olevassa korttelissa Suomenlahdentie 9.

Testaamisen aikana voi kuulua ajoittaista hurinaa asemien lähiympäristöön. Savunpoistopuhaltimia testataan myös täydellä teholla. Testaaminen tehdään yöllä, kun metro ei liikennöi.

Savunpoistopuhaltimia käytetään tulipalotilanteessa puhaltamaan savu pois maanalaisista tiloista savuosastoituja reittejä pitkin ulkoilmaan. Savunpoistopuhaltimia on metrolinjan pystykuiluissa ja metroasemien itä- ja länsipäissä. Savunpoistopuhaltimien koekäyttö liittyy Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuuden testaamiseen. Järjestelmien toiminnallisuutta testataan aina myös viereisen aseman osalta eli Finnoon tapauksessa myös Matinkylän jo liikenteellä olevan metroaseman järjestelmiä testataan. Yhteensä savunpoistopuhaltimia on asennettu Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle 15 kappaletta. Ruoholahti–Matinkylä-osuudella savunpoistopuhaltimia on 32.

Pahoittelemme testauksesta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja

Länsimetro-projektin talotekniikkainsinööri Saija Tomppo, puh. 040 736 4286
Länsimetron palautepuhelin (ma–pe klo 9–13) 050 377 3700

Katso video moderneista savunpoistopuhaltimista alta tai YouTubesta.