Koivusaaren metroaseman lattiapintojen uusiminen alkaa 1.6. – metroasema on suljettu 1.6.–5.8.2020

Länsimetro Oy uusii Koivusaaren metroaseman laituritason lattiapinnan kesällä 2020 laiturin mosaiikkibetonilattiassa havaittujen halkeamien vuoksi. Lattian uusimisen toteuttaa SRV Rakennus Oy. Koivusaaren asema on suljettu lattian uusimisen ajan 1.6.–5.8.2020, jolloin metrojunat eivät pysähdy asemalla ja aseman sisäänkäynti on suljettu. Halkeamat eivät vaikuta aseman käytettävyyteen, mutta korjaus halutaan tehdä viivyttelemättä. Tämän johdosta Koivusaaren asema suljetaan lattian uusimisen ajaksi, jotta uusiminen saadaan tehtyä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Näin toimimalla työmaan aiheuttama haitta voidaan keskittää pienempien matkustajamäärien kesäkauteen.

Lattian uusiminen alkaa työmaan perustamisella sekä purku- ja suojaustöillä. Purkuvaihe kestää noin neljä viikkoa. Osittain samanaikaisesti tehdään lattiarakenteen pohjatöitä neljän viikon ajan. Pohjatöiden edettyä alue kerrallaan aloitetaan uusien lattialaattojen ja -opasteiden asentaminen. Lopuksi suoritetaan tarvittavat viimeistelytyöt, loppusiivous ja työmaan purkaminen, jonka jälkeen asema on valmis avattavaksi matkustajaliikenteelle elokuussa.

Lattian uusimista tehdään työmaalla kolmessa vuorossa ympäri vuorokauden. Korjaustyöt tullaan tekemään tehokkaasti ja turvallisesti niin, että aseman ohi kulkeva metroliikenne ei häiriinny, työmaan toiminnasta ei aiheudu merkittävää häiriötä naapurustolle ja työn kesto on mahdollisimman lyhyt. Työmaa-alue on erotettu metroliikenteeltä. Pölyävät työt tehdään teltan sisällä. Aseman hissit ja sisääntuloaula ovat korjaustöiden ajan työmaakäytössä. Poikkeustilanteissa, esimerkiksi metroliikenne pysähtyessä, matkustajat pääsevät poistumaan ohjeiden mukaisesti Koivusaaren aseman poistumisreittejä maan pinnalle.

Koivusaaren metroaseman lattian uusimisen etenemistä kerrotaan Koivusaaren aseman sivuilla. Töiden etenemisestä tiedotetaan lähikiinteistöihin rakentamisen aikana.

Lisätietoa vaihtoehtoisista liikenneyhteyksistä hsl.fi/koivusaari2020

HSL vastaa vaihtoehtoisista liikenneyhteyksistä tiedottamisesta. Alueen vaihtoehtoisina liikenneyhteyksinä toimivat bussilinjat 20 ja 104. Lisätietoa saa sivustolta hsl.fi/koivusaari2020 ja tiedot näkyvät myös Reittioppaassa.

Lisätietoja lattiapinnan uusimisesta

Koivusaaren metroaseman remontti, työmaan 24/7-puhelin: 044 980 4326

Projektipäällikkö Reima Liikamaa, reima.liikamaa(at)srv.fi

Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700