Kooste Länsimetro Oy:n hallituksen kokouksesta 26.8.2021

Projektijohtaja esitteli Matinkylä-Kivenlahti-osuuden rakentamisen ja kustannusseurannan tilannekatsauksen tilannehuoneen seurantanäkymän kautta sekä projektin puolivuotiskatsauksen. Rakentaminen etenee aiemmin ilmoitetun aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Liikenteen osuudella arvioidaan voivan alkaa vuoden 2023 aikana. Koeajot alkoivat ratakalustolla 21.6. ja heinäkuussa metrojunilla. Testaaminen etenee suunnitellusti.

Projektijohtaja esitteli projektin riskikatsauksen.

Länsimetro Oy:n kiinteistö- ja infrajohtaja esitteli Länsimetro Oy:n omistaman osuuden Ruoholahti-Matinkylä puolivuotiskatsauksen ja HKL:n Länsimetro Oy:lle tekemän raportoinnin kiinteistöhuollosta, ratahuollosta, pakollisista ylläpitoon liittyvistä koekäytöistä ja viankorjauksista. Lisäksi esiteltiin käyttö- ja omaisuusriskit. HKL raportoi Länsimetro Oy:lle radan ja asemien käytöstä ja siihen liittyvistä huolto- ja ylläpitotehtävistä.

Länsimetro Oy:n talousjohtaja esitteli Matinkylä-Kivenlahti-osuuden kustannusseurannan sekä hankintapäätösbudjetin. Rakentaminen etenee hankesuunnitelman kustannusarvion mukaisesti.

Toimitusjohtaja esitteli koronatilanteen projektissa.

Seuraava hallituksen kokous on 30.9.2021.

Lisätietoja:

Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Olli Isotalo, puh. 050 593 3359

Länsimetro Oy toimitusjohtaja Ville Saksi, puh. 040 823 2086

Median yhteydenotot: viestintäjohtaja Satu Linkola, puh. 046 877 3392