Koosteet hallituksen kokouksista 25.4., 29.5. ja 20.6.

Hallitus 25.4.2024

Hallitus päätti Länsimetro Oy:n vastikelaskelmasta vuodelle 2024 ja päätti esittää yhtiökokoukselle, että vastikkeita peritään seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka esitetyn vastikelaskelman mukaisesti. Hallitus päätti kutsua varsinaisen yhtiökokouksen koolle 30.5.2024.

Hallitus 29.5.2024

Hallitukselle esiteltiin ajankohtaisia ja valmisteilla olevia asioita.

Hallitukselle esiteltiin eri vaihtoehtoja Länsimetron energiatehokkuuden kehittämiseksi. Hallitus päätti, että Keilaniemen metroasemalle toteutetaan osa esitetyistä energiatehokkuustoimista. Muihin esitettyihin vaihtoehtoihin palataan tarpeen mukaan myöhemmin.

Hallitukselle esiteltiin Länsimetron ylläpidossa tarvittavan sähkö- ja teletöiden puitesopimuksen sisältöä. Hallitus päätti valtuuttaa vt. toimitusjohtajan allekirjoittamaan sähkö- ja teletöiden väliaikaisen sopimuksen. Väliaikainen sopimus on voimassa siihen saakka, kunnes varsinainen kilpailutus on saatu päätökseen.

Hallitukselle esiteltiin Länsimetron toisen vaiheen rakentamisen takuuasioiden ja takuutarkastuskierrosten havaintojen tilannetta. Takuutarkastuskierrokset on pääosin pidetty.

Hallitukselle esiteltiin tiedoksi Koivusaaren alueen kehityssuunnitelmia ja niiden vaikutusta Koivusaaren metroaseman toisen sisäänkäynnin rakentamiseen sekä Länsimetron omistamaan huoltotunneliyhteyteen.

Hallitukselle esiteltiin tiedoksi Länsimetron ja Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n yhteistyön kehittämistä etenkin yhteisten hankintojen prosessin osalta.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 20.6. ennen kesätaukoa.

Hallituksen kokous 20.6.2024

Kokouksen alussa käytiin läpi ajankohtaisia ja valmisteilla olevia asioita.

Hallitukselle esiteltiin länsimetron ensimmäisen rakennusvaiheen huoltotunneleiden fibro-kannakointien uusimistarvetta. Hallitus päätti hyväksyä päätösesityksen ja uusimista koskevan hankesuunnitelman. Hallitus valtuutti vt. toimitusjohtajan tilaamaan tarvittavat hankinnat hankesuunnitelman mukaisesti.

Hallitukselle esiteltiin uudestaan länsimetron ensimmäisessä vaiheessa rakennetun osuuden paloilmoittimien näytteenottoilmaisimiin liittyvää uusimisprojektia. Työ tehdään Otaniemen ja Matinkylän metroasemien sisäänkäynneillä. Hankesuunnitelma on tarkentunut ja urakoitsijoilta on saatu tarkemmat tarjoukset, minkä vuoksia aiemmin päätettyä hankintavaltuutta oli tarpeen päivittää. Hallitus päätti korottaa valtuutta esityksen mukaisesti.

Hallitukselle esiteltiin tiedoksi Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n Länsimetrolle toteuttaman ylläpidon kustannustoteumaa ajalta 1-4/2024. Muista talousasioista hallitukselle esiteltiin tiedoksi yhtiön maksuvalmiuden tilanne ja ennuste loppuvuodelle.

Hallitukselle esiteltiin tiedoksi Länsimetrossa käynnissä olevien merkittävimpien investointihankkeiden tilanne. Palorullaovien kehittäminen on käynnissä ja etenee suunnitellusti. Koivusaaren läntisen sisäänkäynnin valmisteluvaihe on käynnissä. Hankkeen aloitus riippuu ympäröivän rakentamisen aikataulusta. Kivenlahden läntisen sisäänkäynnin rakentamisen valmistelu ja urakkaneuvottelut ovat myös käynnissä. Hankkeen aloitus riippuu ympäröivän rakentamisen aikataulusta.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 28.8.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359
Länsimetro Oy vt. toimitusjohtaja Matias Johansson, puh. 040 590 0313